Hoppa till sidans innehåll

FAQ


FAQ (Frequently asked questions)

Anmälan

Anmälan till Våren öppnar inom kort

Vad finns det för olika grupper i skridskoskolan? 

Bubblan - Nybörjargrupp för de som tar sina första steg på isen. Tränar på märke 1 och 2.
Tuppen - Mellangruppen för de som är har åkt skridskor tidigare. Tränar på märke 3 till 5.
Skäret - Grupp för de som tidigare har åkt i Tuppen. Tränar på märke 6 till 8.
Piruetten- Fortsättningsgrupp för de som kommit längst i skridskoskolan och ska förbereda sig innan Team Sidera. Tränar på tävlingstestet.

Hur anmäler vi oss till GKKS's skridskoskola?

I rubriken Skridskoskola under information, finns det en anmälningslänk där du får fylla i ett formulär. 

Kan vi testa skridskoskolan om barnet aldrig stått på ett par skridskor?

Vi vill gärna att barnen ska ha testat att stå på ett par skridskor innan de börjar skridskoskolan. Detta för att inte skrämma barnen vid första skridskoskoletillfället, då det är många barn och det kan vara lite nervöst även om man stått på skridskor tidigare. Vår målsättning är att alla ska få glädje och glöd av att vara ute på isen och då rekommenderar vi alla att de testar allmänhetens åkning innan man börjar skridskoskolan. 

När måste jag betala för skridskoskolan?

Avgiften ska vara betald innan första lektionen för att få behålla sin plats i gruppen. Ibland kan det vara barn som inte tycker det är kul att stå på skridskor och därför får barnet prova på skridskoskolan en gång. 

 

Praktiska frågor

 

Hur lång tid innan träningen bör vi vara på plats?

Satsa på att vara i ishallen ca 15 min innan träningen för att ta på extra lager kläder och knyta skridskorna i lugn och ro. 

Vad är en bra hjälm för att åka skridskor? Kan mitt barn exempelvis ha en cykelhjälm på isen? 

Vi rekommenderar inte att träna i cykelhjälm, då de skyddar på ett helt annat sätt än en hockeyhjälm eller skateboardhjälm. 

När behöver åkaren inte ha hjälm längre? 

I skridskoskolan ska alla åkare ha hjälm. 

Vad ska vi ha på oss på isen? 

Varma kläder som är figurnära är det bästa, så att det går att röra sig lätt. Tänk lager på lager för att lätt kunna ta av sig då det är kallt i början av träningen, men kan bli varmt på slutet. Jeans bör inte användas på isen då de är stela och lätt blir kalla. Vantar (gärna fingervantar) är obligatoriskt, likaså hjälm. Kom även ihåg skridskoskydden till skridskorna för att inte förstöra golven och skridskorna. Håret ska vara uppsatt (i en tofs eller fläta) under hjälmen för att inte vara i vägen.

Mitt barn pratar inte svenska, kan tränarna prata engelska?

Våra tränare kan prata engelska, och vi har flera åkare som pratar engelska. Skriv dock det i anmälan så att våra tränare är förberedda. Gruppundervisningen är på svenska, men tränaren sammanfattar vanligtvis på engelska till engelskspråkiga åkaren efter genomgången. 

Vad är märken för någonting? Och var kan jag köpa dem? 

När en åkare klarar alla moment på ett märke (ca 3-4 moment per märke) så får åkaren en märkeslapp av tränaren. Märken tas löpande i vår klubb då tränarna bockar av i pärmen när en åkare klarat ett moment. Vi har märken från Svenska konståkningsförbundet, som är en pin med lejonet leo. I skridskoskolan kan man ta upp till märke 4. Dessa går att köpas i GKK's kafé på lördagar eller direkt av tränaren (då endast med swish) om man inte åker på lördagar. 

Får jag ta kort på mitt barn när de åker skridskor? 

Att fota och filma sitt eget barn under träningen är okej, men tänk på att inte lägga ut filmer/bilder på sociala medier om andra åkare syns, då alla inte är okej med detta.

 

Regler på isen

Vår målsättning är att alla ska ha roligt på isen och känna glädje och glöd. För att underlätta detta och skapa säkra miljöer finns det några regler på isen:

- Ramlar vi, reser vi oss upp snabbt igen så att en kompis inte ramlar på oss.

- För att skydda oss måste vi ha vantar och hjälm. Håret ska även vara uppsatt så det inte är i vägen.

- Vi är alla kompisar på isen.

- Vi lyssnar på tränaren och försöker träna på isen efter bästa förmåga.

  • Följer barnet inte tränaren genom att vägra eller blir en säkerhetsrisk för övriga i gruppen, kommer tränaren be barnet sätta sig på bänken någon minut för gruppens bästa. 

 

Postadress:
Göteborgs Konståkningsklubb Synchro - Konståkning
Mikael Ljungbergs väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link