Verksamhetsidé

Göteborgs Konståkningsklubb Synkro är en inkluderande konståkningsklubb där barn, ungdomar och vuxna är välkomna att ha kul genom träning och tävling oavsett ambitionsnivå. Vår filosofi är att så långt som möjligt skapa förutsättningar för alla åkare i klubben att nå sina drömmar och mål. Vi verkar för en god anda, meningsfull fritid och en hög kvalitet med välutbildade ledare.

Vad är synkroniserad konståkning ?

Synkroniserad konståkning är en gren inom konståkningen där lag tävlar mot varandra.

Ett synkroteam består av 12-16 åkare, plus max 4 reserver. Grenen går ut på att åkarna strävar efter att åka så samspelt som möjligt i harmoni med musiken och i olika formationer så som cirklar, linjer, vingar, block och i seniorernas fall även lyft. Fokus ligger mycket på fart, teknik och koordination.

I Sverige finns det sex olika kategorier: debutanter, ungdom, junior, senior, masters och mix.

Göteborgs konståkningsklubb Synchro har som målsättning att ha lag i fem av kategorierna samt en skridskoskola.

Senior  Team Boomerang
Junior  Team Convivium