Hoppa till sidans innehåll

FAQ


FAQ (Frequently asked questions)

Anmälan

Anmälan till Våren öppnar inom kort

Hur anmäler vi oss till GKKS's skridskoskola?

I rubriken Vuxengrupp under information, finns det en anmälningslänk där du får fylla i ett formulär. 

Kan jag testa skridskoskolan om jag har aldrig stått på ett par skridskor?

Vi vill gärna att barnen ska ha testat att stå på ett par skridskor innan de börjar skridskoskolan. Detta för att inte skrämma barnen vid första skridskoskoletillfället, då det är många barn och det kan vara lite nervöst även om man stått på skridskor tidigare. Vår målsättning är att alla ska få glädje och glöd av att vara ute på isen och då rekommenderar vi alla att de testar allmänhetens åkning innan man börjar skridskoskolan. 

Vad kostar skridskoskolan? 

Avgiften för skridskoskolan hittar du nedan, i avgiften ingår träningsavgiften och medlemsavgiften (obligatoriskt).

  • Medlemsavgift : 

Medlemsavgiften är obligatorisk och är 200 kronor per verksamhetsår (1 juli – 30 juni). I medlemsavgiften ingår Folksams Barn- och Ungdomsförsäkring som gäller till och med 31 augusti det kalenderår som åkaren fyller 16 år.

  • Träningsavgift :

Träningsavgiften för hösten 2021 : 2400kr inkl. 200kr medlemsavgift

När måste jag betala för skridskoskolan?

Avgiften ska vara betald innan första lektionen för att få behålla sin plats i gruppen. Ibland kan det vara barn som inte tycker det är kul att stå på skridskor och därför får barnet prova på skridskoskolan en gång. 

 

Praktiska frågor

 

Hur lång tid innan träningen bör vi vara på plats?

Satsa på att vara i ishallen ca 15 min innan träningen för att ta på extra lager kläder och knyta skridskorna i lugn och ro. 

Vad är en bra hjälm för att åka skridskor? Kan mitt barn exempelvis ha en cykelhjälm på isen? 

Vi rekommenderar inte att träna i cykelhjälm, då de skyddar på ett helt annat sätt än en hockeyhjälm eller skateboardhjälm. I Vuxengruppen har man möjlighet att ha en huvudskydd istället, vi rekommenderar dock att du har på dig hjälmen till du känner dig säker på skridskorna.

Vad ska vi ha på oss på isen? 

Varma kläder som är figurnära är det bästa, så att det går att röra sig lätt. Tänk lager på lager för att lätt kunna ta av sig då det är kallt i början av träningen, men kan bli varmt på slutet. Jeans bör inte användas på isen då de är stela och lätt blir kalla. Vantar (gärna fingervantar) är obligatoriskt, likaså hjälm. Kom även ihåg skridskoskydden till skridskorna för att inte förstöra golven och skridskorna. Håret ska vara uppsatt (i en tofs eller fläta) under hjälmen för att inte vara i vägen.

Jag pratar inte svenska, kan tränarna prata engelska?

Våra tränare kan prata engelska, och vi har flera åkare som pratar engelska. Skriv dock det i anmälan så att våra tränare är förberedda. Gruppundervisningen är på svenska, men tränaren sammanfattar vanligtvis på engelska till engelskspråkiga åkaren efter genomgången. 

Uppdaterad: 09 JUL 2021 12:19 Skribent: Julien Leclerc
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Göteborgs Konståkningsklubb Synchro - Konståkning
Mikael Ljungbergs väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link