Vad är team / synchro åkning?

Synkroniserad konståkning (f.d. teamåkning) är en gren inom konståkningen där lag tävlar mot varandra.

Ett synkroteam består av 12-16 åkare, plus max 4 reserver. Grenen går ut på att åkarna strävar efter att åka så samspelt som möjligt i harmoni med musiken och i olika formationer så som cirklar, linjer, vingar, block och i seniorernas fall även lyft. Fokus ligger mycket på fart, teknik och koordination.

I Sverige finns det sex olika kategorier: debutanter, ungdom, junior, senior, masters och mix.

Göteborgs konståkningsklubb Synchro har i dagsläget lag i fem av kategorierna samt en skridskoskola.

Senior  Team Boomerang
Junior  Team Convivium
Ungdom – Team Karisma
Debutanter – Team Sidera
Mix – Team Online

Uppdaterad: 31 JUL 2018 12:55 Skribent: Isabelle Johansson

sisu

Förutom att köpa varor från mängder av nätbutiker, kan du också boka hotell och resor. Här finns de stora hotellsajterna samlade och både du och vår klubb tjänar på det. För resor kan du klicka här.