SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Konståkningsklubb Synchro
Fotboll
Välkommen till vår skridskoskola

Göteborgs Konståkningsklubb Synchro bedriver skridskoskola under höstterminen samt under vårterminen. 

I slutet av höst- och vårterminen anordnas en avslutning eller uppvisning, där alla klubbens åkare får delta. 

Lektionerna består av samling, uppvärmning, teknikträning, hinderbana, lek och avslutande samling.

Teknikträningen innehåller bl.a. moment från Svenska Konståkningsförbundets Skridskoskolemärke 1-8. När det närmar sig slutet av terminen delar tränarna ut diplom till åkarna.

 

 

Vårterminen 2024 startar vecka 2 och pågår till och med vecka 13. Ingen lektion under sportlovet vecka 7.
 

Träningstider VT 2024:

 

Tisdagar : Kviberg kl 18-18.50

 

Fredagar : Rambergsrinken kl 16-16.50 OBS om man tagit märke 6 är tiden 17-17.50

 

Lördagar : Angered arena kl 10-10.50 

 

Varmt välkomna!

 

Hitta till Rambergsrinken här 
Hitta till Angered här 

Hitta till Kviberg

 

Gruppbeskrivningar
Vi kommer på isen dela upp barnen i olika grupper beroende på vilket märke man tränar på :) 
  • Bubblan : tränar på märke 1-2.
  • Tuppen : klarat märke 2, tränar på märke 3-5.
  • Skäret : klarat märke 5, tränar på märke 6-7.
  • Piruetten : fortsättnings grupp, tränar på märke 8 och tävlingstestet

Märken och tävlingstest betalas av enskilda åkare. Även eventuell tävlingslicens betalas av enskild åkare.

 

Avgifter : - Medlemsavgift 

Medlemsavgiften är obligatorisk och är 200 kronor per verksamhetsår (1 juli – 30 juni). I medlemsavgiften ingår Folksams Barn- och Ungdomsförsäkring som gäller till och med 31 augusti det kalenderår som åkaren fyller 16 år.

 

Träningsavgift :

1 ggr/vecka 1400kr + 200kr medlemsavgift
2 ggr/vecka 2000kr + 200kr medlemsavgift
3 ggr/vecka 2500kr + 200kr medlemsavgift

 

Märke: 50kr st 

 
Barn & ungdom:
Tränarkontakt: Helen Wieland och Emma Alö.
Information och frågor: skridskoskolan@gkksynchro.se 
Välkommen !
 
 

----------------------------------------------------------------------------------------

SKRIDSKOUTHYRNING


Vi har blandade storlekar nybörjarskridskor att hyra för 300 kr/termin.

  • Det är även möjligt att testa vid 3 tillfällen för 100 kr.
  • Kontant betalning eller Swish vid utlämning. Maila önskad storlek till skridskoskolan@gkksynchro.se för bokning.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Med ett utvecklat koncept för skridskoskolan kommer vi nu jobba i framkant med vår vision av ”framtidens konståkare”. Var med och se just ditt barn utvecklas och kanske får du en dag även heja på ditt barn på VM.

Synkro är en fantastisk gren inom konståkningen. Svenska konståkningsförbundets ledord, ”Glädje - Glöd - Gemenskap”, är vår värdegrund. Här möts gemenskap och ständig utveckling inom lagen.


För vuxna och ungdomar  som vill lära sig att åka skridskor och även synkro, har vi en skridskoskola för vuxna. Det är klubbens sjätte team och heter Ice Age. Kanske vill du bli mer delaktig i ditt barns/ungdoms intresse och lära dig något nytt?

 

Märken: I takt med att man lär sig nya saker kan man ta märken som visar framgångarna man gör.I det här dokumentet beskrivs de märken som finns inom skridskoskolan: Länk till dokument

 

Tävlingstest:

Då åkare tagit det sista märket och vill få möjlighet att tävla genomför man ett tävlingstest inför våra huvudtränare. Detta test betalas av åkaren själv, klubben skickar ut en faktura på 250 kronor efter att föreningen fått uppgiften från svenska konståkningsförbundet.

FAQ
2022-12-07 17:00

FAQ

 

FAQ (Frequently asked questions)

Anmälan

Anmälan är öppen, kom till en av träningstillfällena så tar vi emot din ansökan. Eller kontakta våra tränare på helen.wieland@gkksynchro.se och skridskoskolan@gkksynchro.se

Vad finns det för olika grupper i skridskoskolan? 

Bubblan - Nybörjargrupp för de som tar sina första steg på isen. Tränar på märke 1 och 2.
Tuppen - Mellangruppen för de som är har åkt skridskor tidigare. Tränar på märke 3 till 5.
Skäret - Grupp för de som tidigare har åkt i Tuppen. Tränar på märke 6 till 8.
Piruetten- Fortsättningsgrupp för de som kommit längst i skridskoskolan och ska förbereda sig innan Team Sidera. Tränar på tävlingstestet.

Hur anmäler vi oss till GKKSs skridskoskola?

I rubriken Skridskoskola under information, finns det en anmälningslänk där du får fylla i ett formulär. Eller kom på en av träningarna på fredagen eller lördagen.

Kan vi testa skridskoskolan om barnet aldrig stått på ett par skridskor?

Vi vill gärna att barnen ska ha testat att stå på ett par skridskor innan de börjar skridskoskolan. Detta för att inte skrämma barnen vid första skridskoskoletillfället, då det är många barn och det kan vara lite nervöst även om man stått på skridskor tidigare. Vår målsättning är att alla ska få glädje och glöd av att vara ute på isen och då rekommenderar vi alla att de testar allmänhetens åkning innan man börjar skridskoskolan. 

När måste jag betala för skridskoskolan?

I nuläget skickar vi ut fakturor då terminen kommit igång eftersom vi precis bytt hemsida och inte har fått igång formulären.

Praktiska frågor

 

Hur lång tid innan träningen bör vi vara på plats?

Satsa på att vara i ishallen ca 15 min innan träningen för att ta på extra lager kläder och knyta skridskorna i lugn och ro. 

Vad är en bra hjälm för att åka skridskor? Kan mitt barn exempelvis ha en cykelhjälm på isen? 

Vi rekommenderar inte att träna i cykelhjälm, då de skyddar på ett helt annat sätt än en hockeyhjälm eller skateboardhjälm. 

När behöver åkaren inte ha hjälm längre? 

I skridskoskolan ska alla åkare ha hjälm. 

Vad ska vi ha på oss på isen? 

Varma kläder som är figurnära är det bästa, så att det går att röra sig lätt. Tänk lager på lager för att lätt kunna ta av sig då det är kallt i början av träningen, men kan bli varmt på slutet. Jeans bör inte användas på isen då de är stela och lätt blir kalla. Vantar (gärna fingervantar) är obligatoriskt, likaså hjälm. Kom även ihåg skridskoskydden till skridskorna för att inte förstöra golven och skridskorna. Håret ska vara uppsatt (i en tofs eller fläta) under hjälmen för att inte vara i vägen.

Mitt barn pratar inte svenska, kan tränarna prata engelska?

Våra tränare kan prata engelska, och vi har flera åkare som pratar engelska. Skriv dock det i anmälan så att våra tränare är förberedda. Gruppundervisningen är på svenska, men tränaren sammanfattar vanligtvis på engelska till engelskspråkiga åkaren efter genomgången. 

Vad är märken för någonting? Och var kan jag köpa dem? 

När en åkare klarar alla moment på ett märke (ca 3-4 moment per märke) så får åkaren en märkeslapp av tränaren. Märken tas löpande i vår klubb då tränarna bockar av i pärmen när en åkare klarat ett moment. Vi har märken från Svenska konståkningsförbundet, som är en pin med lejonet leo. I skridskoskolan kan man ta upp till märke 4. Dessa går att köpas i GKKs kafé på lördagar eller direkt av tränaren (då endast med swish) om man inte åker på lördagar. 

Får jag ta kort på mitt barn när de åker skridskor? 

Att fota och filma sitt eget barn under träningen är okej, men tänk på att inte lägga ut filmer/bilder på sociala medier om andra åkare syns, då alla inte är okej med detta.

 

Regler på isen

Vår målsättning är att alla ska ha roligt på isen och känna glädje och glöd. För att underlätta detta och skapa säkra miljöer finns det några regler på isen:

- Ramlar vi, reser vi oss upp snabbt igen så att en kompis inte ramlar på oss.

- För att skydda oss måste vi ha vantar och hjälm. Håret ska även vara uppsatt så det inte är i vägen.

- Vi är alla kompisar på isen.

- Vi lyssnar på tränaren och försöker träna på isen efter bästa förmåga.

  • Följer barnet inte tränaren genom att vägra eller blir en säkerhetsrisk för övriga i gruppen, kommer tränaren be barnet sätta sig på bänken någon minut för gruppens bästa. 
Utrustning och kläder
2022-12-07 16:59

Utrustning

Nedan följer en del tips om kläder, skridskor, snörning m.m. som föräldrarna och åkare kan ha nytta av.

Kläder

Allmänt gäller att skridskoskolans åkare skall ha varma och smidiga kläder, kläder som ger åkaren full rörelsefrihet. Man kan använda en fodrar fritidsbyxa, täckbyxa, fleecebyxa eller träningsoverall, tröja, mössa och vantar. Undvik jeans, då dessa hämmar rörelsefriheten och inte ger någon värme. använd inte för tjocka strumpor i skridskorna ( ej raggsockar )

Hjälm

Hjälmen är obligatorisk och lika viktigt för nybörjaren som dennes skridskor. Det är lätt att man ramlar innan man lärt sig behärska underlaget och då skyddar hjälmen huvudet. En bra hjälm skall inte vara för stor, utan sitta stadigt. Undvik slalomhjälm, då det är svårt att höra ledarens instruktioner i en så kompakt hjälm. Ishockeyhjälm är den bästa hjälmen att använda. Regler för när hjälmen inte längre behövs är olika i olika föreningar. Svenska konståkning förbundet rekommenderar att hjälmen behålls på tills Tävlingstesten är klarad.

Nybörjarskridskor

Åkarens första skridskor kan vara med eller utan taggar. Skridskor skall inte vara för stor, utan skall tight på foten för en ökad stabilitet och känsla. Principen är att man skall ha en storlek större än det vanliga skonumret - inte större !

För nybörjaren är en stadig platskänga med et knäppe över vristen och ett över ankeln att föredra. Den håller foten rak och åkarens vikt hamnar rakt under skenan.

Nästa steg är att byta till en riktig konståkningsskridsko, som är stadigt i skaket och ger vristen ett ordentligt stöd. Undvik « nya » skridskor av sämre kvalitet ( med ett mjukt skaft ). Om åkaren inte får stöd för vristen ( åker på lädret ) hamnar foten till slut i en snedställning ( pronation ) som kan vara direkt skadligt.

Snörning

Kängan skall snöras så att den känns bra på foten - för löst snörad känga blir ostabilt och en för hårt snörad känga kan stoppa blodflödet i foten, vilket gör att åkaren lättare fryser om fötterna. Bäst är att snöra lite hårdare från tån och upp till vristen och sista biten upp lösare ( du skall kunna sätta att finger mellan benet och kängan utan problem ).

Skötsel av skridskorna

Använd alltid skridskoskydd av hårdgummi och gå aldrig utan skydd utanför isen ! Torka skenan noga efter varje träningspass, förvara skridskorna utan skridskoskydden på. Låt skridskorna torka i rumstemperatur mellan träningspassen ( obs : Torka ej på element ). Kolla emellanåt att skruvarna som fäster skenan är åtdragna.

Slipa skridskor

Hur länge en skena håller sig välslipad är beroende av hur ofta man åker, typen av träning, stålkvalitet i skenan, slipdjup, åkarens vikt och framförallt skötseln av skenan. Känn försiktigt på skeneggen men nageln ( som när man testar skärpan på en kniv ). Känns den slö - slipa

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 16/03 08:54 
Hem, 01/02 21:48 
Hem, 23/12 11:15 
Hem, 09/12 18:10 
Hem, 29/11 21:11